perjantai 26. huhtikuuta 2013

Kuukausi synttäreitä

Eilen iltapäivällä se sitten ratkesi, että esikoisen synttäreitä vietetään jo viikonloppuna. Itse asiassa ekat vieraat tulevat jo tänään. Eli eilinen ilta meni mukavasti leipoessa.

Ensin kuvaa osasta mun eilisestä saaliista leivontatarvikkeita

Eli Candy Melts (uusi kokeilu mulle), karkkimassaa,
 pastaväriä ja cake pops tikkuja

Tänä vuonna kun esikoinen tulee täysi-ikäiseksi, ajattelin juhlistaa kemuja vähän runsaammalla tarjonta valikoimalla kuin aiemmin. Ja varsinkin viime vuonna kun ressukka ei saanut edes kakkua, kun isäntä täytti pyöreitä päivää ennen.

Ajattelin kokeilla Koristeelliset kakut lehdessä olleita kerrosleivonnaisia (kuva lehdestä):No mulla ei ollut sopivaa vuokaa, enkä viitsinyt yrittää muffinivuokalla vaan ihan vaan taikinaa leivinpaperille (ohjeen mukaan niin voi tehdä). No mun pohjista tuli tällaisia. Ei ihan niin tasaisia kuin ohjeessa.


Enkä tiedä paransiko täyttö ulkonäköä lainkaan. Täytteestä tuli kaiken lisäksi liian löysää, enkä saanut tehtyä siitä yhtä paksua kerrosta kuin mallissa. Maku oli silti ihan OK. Ainakin mun mielestä, muut ei varmaan uskaltanut maistaa.Kakku mallin keksin pari viikkoa sitten. Suunnitelmat oli todella hyvin tehty, ja mallikuvia oli runsaasti. Enpä tiedä tuliko siitäkään mallin näköinen, mutta ainakin on kakku. Kuten varmaan arvasitte, mallina on synttärisankarin oma auto, Peugeot 205.
Samalla teemalla tehtiin vielä pipareita. Isäntä koristeli eilen oman osansa "laittamalla" renkaat. Mä sitten maalailin autot aamulla.Ei ihan kaikki tarjottavat sentään liity autoihin, tein taas kokeilu erän erilaisia Cake popseja. Vielä kun keksisi niiden koristamista helpottavan telineen. Yritin jo laittaa niitä ylös alaisin olevan lävikön päälle. Yhden lävikön reikiin tikut mahtuivat, mutta tikkareita ei mahtunut montaa kerralla, eli ei hyvä. Oli siis kuivattava kuorrute vanhalla tyylillä tikut pystyssä lautasella. Ja toivottava, että edes osa kuorrutteesta jää tikkariin.Tällaisissa merkeissä meidän viikonloppu, ja kuukausi, starttaa.

KatjaSEi kommentteja:

Lähetä kommentti