torstai 23. syyskuuta 2021

Toisen roska on toisen aarre

Tai ainakin askartelu materiaali. Kuten tässä vuosien aikana on käynyt ilmi, töistä kulkeutuu aina välillä kotiin kukkia tai pensaita jotka lentäisivät kompostiin. Samoin kotiin on tullut syksyllä oksia, ruusunmarjoja, yms kranssi ainetta. 

No tänään saavutettiin tässä roska asiassa huippu. Perennat kaikki leikataan, putsataan ja mullitetaan ( siis laitetaan uusi pinta). Osasta leikataan paakun pohjasta pala pois jotta uutta turvetta saadaan lisättyä. Nämä pois leikatut pohjat ovat melko tiiviitä palikoita. Tänään sitten toin niitä kotiin pari säkillistä.Olen joskus vuosia sitten ostanut tuollaisen nallen. Siitä on sammaleet kadonneet jo aikoja sitten. Nyt täytin kehikon näillä palikoilla ja sain pihalle ruskean nallen.
Kokeilin myös vanhoihin amppeleihin tehdä pohjat näillä. Vielä tarvii laittaa multaa ja sen jälkeen niihin voi laittaa jotain syksyistä.KatjaS

2 kommenttia:

  1. Voi miten suloinen nalle siitä tulikaa hyvä kun keksit tämän hyvän aineen millä sen täytit. Tosiaan toisen roska toisen aarre. Ihanaa kun sinulla on mahdollisuus tuoda kaikenlaista kotiin ja varmasti moni komposti aine on kukoistanut sinun kodissa ulkona ja kenties sisälläkin. Tykkään tosi paljon tästä nallesta se on vielä ihan oikean värinenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊. Välillä noita roskia tulee vähän liikaakin kotiin. Onneksi työkavereista löytyy saman henkisiä, niin kehtaa paremmin keräillä kaikkea.

      Poista