lauantai 30. marraskuuta 2013

Piparit ja kukkia

Sain eilen aamupäivällä piparit leivottua. Välillä kyllä näytti huonolta. Miten joku taikina voikaan olla niin murenevaista? Onneksi otin ensin leivottavaksi vaaleat hiutaleet. Taikina mureni, ja kun sain sen jotenkin kaulittua ja muotilla piparit otettua, taikina jäi muotteihin kiinni. Niitä irti painellessa, osa sakaroista irtosi tai venyi aivan muodottomaksi. Eli tuli tosi nättejä.


Talonpoikien leipominen onnistui jo paremmin, kun ensin pyörittelin ja pehmitin taikinaa käsissäni tovin.


Vaniljavannikkeiden teko onkin noihin verrattuna lasten leikkiä, mikäli vain pursotin sattuu pelittämään kunnolla.Kaivoin tänään vihdoin ne adventtikynttiläni sieltä vaatehuoneen perukoilta. Paikka on vieläkin hiukan hakusessa, mutta ovat ainakin esillä.


Tämä on muuten hirmu mukavaa kun lapset käyvät kaikki eri koulua. Viime lauantaina oli yhdellä koulupäivä, ja tänään toisella. Mä olin kyllä aamulla nukkunut niin sikeästi, etten ole kuullut mitään kun vanhempi neiti oli hoitanut aamu toimensa ja lähtenyt kouluun. Itse asiassa herätessäni olin varma että hän on nukkunut pommiin, mutta onneksi ei. 

Me käytiin sitten kahden nuorimman kanssa Viherkäisellä. Heillä oli uusitun myymälän avajaiset tänään. Näin jo eilen mainoksen, jossa mainostettiin tee se itse kransseja, kimppuja ja asetelmia. Ne ei  mua niinkään kiinnostaneet, mutta kaikki muut kyllä. No niin siinä vaan kävi, että asetelma tuli kotiin :). Niihin oli niin hienoja kasveja vaihtoehtoina et oli aivan pakko tehdä. 

Sypressin vieressä on joku matala viherkasvi,
jonka nimeä en tietenkään muista

Tarttui sieltä jotain muutakin mukaan, mutta kuvailen ne joskus myöhemmin. Ja ensi viikolla on pakko poiketa uudestaan kun kassalta sai mukaan lapun jolla saa ensi viikolla jostain alennusta 25 %. Eihän sitä nyt millään voi jättää käyttämättä.

KatjaS1 kommentti: