lauantai 16. kesäkuuta 2018

Pihalla

Sain viime viikonloppuna laitettua viimeiset tomaatit ja kurkut ruukkuihin.Tomaatteja tuli tupla määrä siihen mitä olin suunnitellut, mutta kun satuin saamaan pari, niin pakkohan ne oli ruukkuihin laittaa.Muuten pihalla vaikuttaa vähän siltä kuin kesä alkaisi jo olemaan ohi. Osa kukista lopettelee jo kukintaansa, ja nurmikko on aivan keltainen.

pikkusyreeni

alppiruusu

kultasade


Viikolla ostin taas vaihteeksi muutaman perennan ja pari pensasta. Nyt odotellaan vain josko meilläkin saataisiin sateita jotta uskaltaa laittaa ne maahan.

euroopansorvaripensas ja peruukkipensas
Terassin reunalla tuoksuherneet aloittelevat kukintaansaKatjaS

8 kommenttia:

 1. VETTÄ...vettä kaivataan täälläkin. Vaikka pihamme on pieni, tuntuu pahalta kastella kaikkiea vesijohtovedellä. Pieniä puitakin on pakko kastella, kun ovat niin nuoria, että kuolevat ilman vettä...ja sekin maksaisi, kun laittaisi uudet.
  Nurmikot ovat jo palaneet keltaisiksi, mutta ne varmasti sentään siitä selviävät.
  Mukavaa viikonloppua sinulle..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä satoi viikolla niin että saaviin tuli muutama sentti vettä. Ei sillä paljoa kastella. Ruukuissa olevia kukkia olen pari kertaa pakosta kastellut vesijohtovedellä.

   Poista
 2. Minäkään en ole enään istuttanut mitään kun on ollut niin kuivaa. Tuoksuherneet on ihania. Sadetta odotellessa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on tänään vihdoinkin satanut hiukan enemmän, toiveissa on jos viimeistään juhannuksena saisi istutukset tehtyä :)

   Poista
 3. Hyvänmallinen kultasade sinulla. Minun sateeni pakkaa tähyämään vaakalinjaa. Se kallistuu ja tietysti juuri ajotien suuntaan. Hajuherneetkin on sinulla jo noin kukassa. Luvassa hienostunutta tuoksua. Minun vasta pökkää vartta, mutta taisin laittaa siemenet vähän myöhässä ja sieltä ne vasta kurkkii.

  Erkoista sinänsä, että lähes kaikki orvokit alkaa olla mennyttä kesää ja normaalikesinä ne voi kohtalaisesti läpi kesän. Tänä vuonna olemme niin uuden äärellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pihalla pari pienempää puuta kasvaa samaan suuntaan vinossa. Hajuherneet alkavat olla parhaimmillaan. Orvokeista olen huomannut saman että alkavat olla aika mennyttä.

   Poista