perjantai 24. heinäkuuta 2015

Vuonna -02

Vuonna 2002 heinäkuun 24. päivä oli keskiviikko. Mulla oli laskettu aika meidän neljännestä lapsesta. Olin pyytänyt käynnistystä jo ensimmäisestä neuvola käynnistäni asti, mutta pyyntö oli mennyt kuuroille korville. Vihdoin sain äitiyspolille ajan juuri lasketulle päivälle.

Veimme isommat lapset vanhemmilleni hoitoon, ja lähdimme isännän kanssa Poriin (synnytykset oli siirretty vuoden vaihteessa Raumalta sinne). Lääkäri sitten lueskeli mitä neuvolatäti oli lähetteeseen laittanut, sen jälkeen hän teki koko arvion (n. 4600 g) ja ilmoitti mulle et käynnistetään synnytys. Kyllä tuli sellainen olo et menkää te vaan synnyttämään mä lähden kotiin.

Kun me päästiin synnärille, siellä oli niin täyttä et mulle vietiin sänky vierailu huoneeseen. Sen jälkeen sain pienen tabletin, jonka piti käynnistää synnytys. Siellä sitten istuttiin ja katseltiin ikkunasta vesisadetta. Kun mitään ei alkanut tapahtumaan, ehdotin hoitajille et lähden käymään kanttiinissa kahvilla. Hoitaja tyrmäsi ehdotuksen kun synnytys on käynnistetty.

Puoli neljän aikaan sain puolikkaan tabletin lisää. Isäntä lähti syömään ja soittamaan mummulle et mitään ei ole tapahtunut. Mä menin myös syömään. Ja suurin piirtein samalla hetkellä kun sain jälkiruokani syötyä, multa meni lapsivesi. Et se tuntu nololta. Yksi äideistä haki hoitajan paikalle ja mut kärrättiin synnytys saliin vähän yli neljä. Kun isäntä oli palaillut osastolle, hän oli ollut ihmeissään kun sänky oli kadonnut huoneesta. Hänet oli ensin neuvottu toiseen huoneeseen, ja sit oltiinkin hoksattu et muthan vietiin synnyttämään. Isäntä kiireellä perään.

Synnytysalissa kätilö tutki ja totesi et vauva ei ole vielä laskeutunut kunnolla. Synnytys kuitenkin jatkui melkoisen rajuna, ja 17.43 meidän nuorempi prinsessa saapui tähän maailmaan naama mustelmilla rajun synnytyksen seurauksena. Neidin strategiset mitat olivat 52,5 cm ja 4445 g.

Alla olevassa kuvassa tuo samainen neitokainen on ala-asteen viimeisen kevätjuhlan jälkeisissä tunnelmissa <3


KatjaS

3 kommenttia: