lauantai 28. heinäkuuta 2018

Jokohan

nämä helteet alkaisivat pikku hiljaa loppumaan? Mä en ole lainkaan helteiden ystävä, en ole ikinä ollut. Ja varsinkin töissä on viime aikoina ollut tukalaa. Pidin tällä viikolla pari päivää vapaata, ja vietin ne kyllä melko tarkkaan sisällä.

Helteiden loppumisen lisäksi odotan sateita. Keskiviikkona lähiseudulla sateli reilustikin, mutta meillä ei tullut pisaraakaan. sateita odottavat mun lisäkseni läjäpäin perennoja, joita on kerääntynyt kaikkiin mahdollisiin vateihin odottamaan istuttamista märkään maahan.

mm. ruusu ja isorikko

pikkuröyhytatar

kärhöjä, kylmänkukka, akileija, rönsyleimu,yms

väriminttu, myskimalva, rohtosuopayrtti, maariankello, leimurakkaus ja
jotain muuta mitä en edes muista

KatjaS

6 kommenttia:

 1. Niitä odotan minäkin...helteiden loppua ja sadetta. Kello on yhdeksän ja mittari näyttää varjossa 25.3 astetta ja se tietää sitä, että tänäänkin kärvistellään sisällä..:)
  Odotin niin kesää ja suunnitelmissa oli vaikka mitä kivaa, mutta nyt tuntuu, että pelkkä hengittäminen uuvuttaa, saatika, että lähtisi ulos touhuamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kans ole pihalla ollut yhtään ylimääräistä. Pakolliset kastelut hoitanut ja siinä se

   Poista
 2. Vettä saisi sataa. Meiltä loppui pihakaivosta vesi jolla on aina kasteltu pihakukat. Ekaa kertaa ikinä ja olemme asuneet tässä talossa 19v. Uskomaton kesä, tosin niin oli viime kesäkin omalla tavallaan! :D Meillä on nyt vain 22 astetta ja pilvistä ja tuntuu niin ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei edes ole kaivoa. Sadevettä kerätään tynnyreihin, nyt olen kyllä muutaman kerran joutunut turvautumaan vesijohtoveteen kun tynnyrit ovat olleet tyhjiä

   Poista
 3. Ainakin tänne meidän suunnille lupasivat ensi viikoksikin hurjia kelejä, taisi mennä yli +30nenkin:) Tuota sadetta kyllä niin kovasti kaivattaisiin täälläkin. Tukala on kyllä töitä tehdä näillä helteillä! Leppoisaa viikonloppua ja ihanaa kesän jatkoa💕🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä kuulosta lainkaan kivoilta nuo ennusteet. Nyt onneksi yöllä satoi hiukan. Ei kyllä sen vertaa että olisi mitään kastanut tai ilmaa parantanut

   Poista