maanantai 26. toukokuuta 2014

Varis vauva

Meidän kadulla ei ole taloja kuin toisella reunalla, toinen on puistoaluetta. Eilen aamulla kun kävin Oskun pissattamassa, katselin et siinä olevalla kivellä on joku roska. No lähempi tarkastelu osoitti että se onkin varis eikä roska. Mä luulin ensin et se on loukannut itsensä kun ei reagoi lainkaan mihinkään. Ja olihan se pakko mennä lähempää katsomaan. Parin metrin päähän kun pääsin, varis nosti päänsä ja näin et se onkin poikanen.


Lähemmäs kun päästiin meidän yli lennähti iso varis. Ja toinen lensi viereisestä puusta kiven viereen ja alkoi kauheen mekkalan. Mä kiskoin Oskua kadulle ja varis hyppi perässä. Oli melkoisen koominen näky kun koira löntystää edellä ja varis loikkii isotellen perässä. Lopulta varis pysähtyi yhden puun juurelle (me oltiin vissiin riittävän kaukana). Katteli meidän perään ja uhitteluksi katkaisi vielä yhden voikukan.


Päivän ajan katselin kun poikanen istui, makasi ja pörhisteli kivellä. Vanhemmista oli koko ajan toinen läheisessä puussa vahdissa.


 Illalla pikkuinen kuitenkin kyllästyi ja lähti loikkimaan pois. En tiedä minne meni, toivottavasti ei ainakaan jäänyt auton alle. Mä en suuremmin ole varisten ystävä, mutta tuo pikkuinen pallura oli niin hellyttävä, että toivon sen selviävän.

KatjaS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti